Op 23 december 2017 organiseert een aantal leden van AVA’70 een recreatieve marathon voor het Nationaal Fonds Kinderhulp,

DE GUV MARATHON VOOR HET KIND.

Alles speelt zich af binnen de gemeentegrenzen van Aalten en iedere recreatieve loper kan deelnemen. Natuurlijk zullen er ook Zandlopers mee doen.
De opzet maakt het voor elke loper mogelijk om met zijn/haar kilometers bij te dragen aan het bereiken van de finish na 42,195 meter. Het is geen wedstrijd, maar een plezierig groepsevenement voor een goed doel. Het looptempo ligt in de buurt van 9 km/u., een snelheid waarop we wekelijks trainen. Het totale peloton lopers blijft steeds bij elkaar.
Het parkoers ligt zoals gezegd helemaal binnen de gemeentegrenzen van Aalten en is verdeeld in een aantal etappes van verschillende lengte. We lopen in de ochtend vanuit het centrum van Aalten via Partycentrum ‘t Noorden door Dale, Barlo, Bredevoort, Haart en Heurne en we gaan in de middag langs IJzerlo, Dinxperlo, De Heurne en Lintelo via de Markt in Aalten terug naar ‘t Noorden.
De eerste etappe (800m) lopen we gezamenlijk vanaf de Markt door het centrum van Aalten naar Partycentrum ’t Noorden. Daar bevindt zich het centrale punt van het gehele evenement. Vanaf deze locatie zendt ook Radio Aladna FM de hele week zijn actieprogramma’s uit.
Wij, Henk Mengers en Jan Haring, nodigen iedere trainingsgroep van de Zandloper uit om een of meer teams te vormen die aan de ochtend- of middagloop (elk een halve marathon) meedoen. Ieder teamlid loopt een gedeelte van het parkoers en gaat vervolgens per fiets verder langs de wisselpunten van de ochtend of de middag. Natuurlijk mag je de gehele dag bij het evenement blijven, maar je kunt ook kiezen voor een dagdeel.
Een ochtendteam bestaat uit 4 personen waarvan er steeds 1 loopt en 3 fietsen. In de middag bestaat een team uit 5 personen die elkaar afwisselen. In totaal zijn er 9 etappes waarvan de langste 6.3 en de kortste 3.1 km is. Eventueel loopt er iemand 2x een gedeelte; dat ligt aan de onderlinge afspraken. Er komen lijsten waarop je als team de afstanden kunt verdelen. Ze worden binnenkort uitgedeeld. Je kunt je ook individueel bij Henk of Jan aanmelden, dan zorgen wij dat je bij een passend team wordt ingedeeld.
Gedurende de gehele loop zal een van ons achter de lopers fietsen om eventuele probleempjes op te lossen,de andere fietsers zullen buiten het parcours om naar het volgende wisselpunt rijden.

De deelname is gratis, maar de marathon wordt georganiseerd voor een goed doel. Het is de bedoeling dat iedere deelnemende ploeg zelf geld inzamelt en dit een week voor de loop bij de trainer inlevert. Op 23 december, na afloop van de marathon zal het totale bedrag van de Zandloper aan de organisatie worden overhandigd; wie weet, levert dit een fotomomentje op. Als indicatie gaan we uit van € 5,00 per persoon. Een hoger bedrag mag natuurlijk ook; het is zelfs van harte welkom.

Meer informatie?
Henk Mengers, henk@lg-zandloper.nl tel 0612152304 (aanspreekpunt)
Jan Haring, janharing@kpnplanet.nl tel. 0612386410 (penningmeester)

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *